Χειρουργός Οφθαλμίατρος - Κατσαβάκη Μαρία
 
Προύσσης 16
Κολοκοτρώνη
162 32 Αθήνα, Βύρωνας
 
Τηλέφωνο: +302107645565
 
Κινητό : +306977695184
 
Φαξ: +302107645565
 
Ωράριο Λειτουργίας
 
 
Καθημερινά κατόπιν ραντεβού.
 
 
 
 

Εξετάσεις - Επεμβάσεις Χειρούργου Οφθαλμίατρου Κατσαβάκη Μαρίας στην Αθήνα - Βύρωνας

 

Εξετάσεις

 
Βασική οφθαλμολογική εξέταση

  • Έλεγχος καταρράκτη
    Έλεγχος οπτικής οξύτητας, διαθλαστικός έλεγχος, μυδρίαση, βιομικροσκόπηση, κερατομετρία και/ή τοπογραφία κερατοειδούς.
  • Έλεγχος γλαυκώματος
    Μέτρηση ενδοφθαλμίου πιέσεως (τονομέτρηση), παχυμετρία κερατοειδούς, βυθοσκόπηση, καμπύλη πιέσεως.
    Έλεγχος βυθού: Ωχρά κηλίδα, διαβήτης, αγγειακές αποφράξεις κ.λπ.
  • Βυθοσκόπηση
  • Έλεγχος Βελτίωσης της Όρασης
    Λεπτομερής μέτρηση των διαθλαστικών σφαλμάτων των οφθαλμών για Μυωπία, Υπερμετρωπία, Αστιγματισμός, Πρεσβυωπία
  • Μέτρηση πάχους του κερατοειδούς
    Η παχυμετρία του κερατοειδούς είναι μια ειδική εξέταση στην οποία μετράται το πάχος του κερατοειδή, ιδιαίτερα σημαντική όσο και απαραίτητη τόσο στην εκτίμηση του γλαυκώματος όσο και στην προεγχειρητική εξέταση των ασθενών που πρόκειται να υποβληθούν σε διαθλαστική επέμβαση. Είναι μια απλή, γρήγορη, ανώδυνη μέθοδος εκτίμησης του πάχους του κερατοειδούς που η διαδικασία διαρκεί περίπου ένα λεπτό μόλις για την μέτρηση και των δύο οφθαλμών.
  • Εκτίμηση δακρύων & βλεφάρων
    Εκτίμηση της ποσότητας και της ποιότητας της δακρυϊκής στοιβάδας, κυρίως γίνεται σε χρήστες φακών επαφής, στον προεγχειρητικό έλεγχο για τη χειρουργική διόρθωση των διαθλαστικών σφαλμάτων με Laser και σε περιπτώσεις ξηροφθαλμίας, βλεφαρίτιδας κ.α.
  • Ορθοπτική μελέτη
    Έλεγχος του στραβισμού και της διπλωπίας
    ( από τη φωτο σβήνουμε τα στοιχεία του άλλου γιατρού…. )
  • Δοκιμασία χρωματικής αντίληψης
    Χρησιμοποιείται για τη διάγνωση της δυσχρωματοψίας, καθώς και για την ποιοτική εκτίμηση παθήσεων του οπτικού νεύρου (οπτική νευρίτιδα, θυρεοειδική οπτική νευροπάθεια κλπ.)
  • Εξοφθαλμομέτρηση
    Μέτρηση του βαθμού πρόπτωσης των οφθαλμών. Χρησιμοποιείται στην αξιολόγηση παθήσεων του οφθαλμικού κόγχου (θυρεοειδικός εξόφθαλμος, τραύματα του κόγχου, όγκοι του κόγχου)Οπτικά πεδία
    Έλεγχος της κατάστασης των οπτικών νεύρων με την καταγραφή του εύρους του οπτικού πεδίου του κάθε οφθαλμού, για τη διάγνωση και παρακολούθηση του γλαυκώματος και ορισμένων νευρολογικών παθήσεων.
 

Επεμβάσεις

 
  • Εγχείρηση καταρράκτη
    Ανάλογα με τα συμπτώματά σας, και σε άμεση συνεργασία με τον χειρουργό μας, θα αποφασίσετε ποιος είναι ο κατάλληλος χρόνος για να χειρουργηθείτε. Πριν την επέμβαση είναι απαραίτητος ένας πλήρης οφθαλμολογικός έλεγχος,
  • Ενδοϋαλοειδικες εγχύσεις:
    Ωχρά Κηλίδα:
    η εκφύλιση της Ωχράς Κηλίδας θεωρείται η κυριότερη αιτία σημαντικής μείωσης της όρασης σε ηλικιωμένα άτομα. Στις περισσότερες περιπτώσεις το αίτιο είναι άγνωστο. Ωστόσο, επειδή ο κύριος παράγοντας κινδύνου είναι η ηλικία, η πάθηση ονομάζεται Ηλικιακή Εκφύλιση της Ωχράς. Καθώς η πάθηση εξελίσσεται, μπορεί να περιορίσει σημαντικά την όραση και να δυσκολέψει το διάβασμα και άλλες καθημερινές δραστηριότητες. Σε προχωρημένα στάδια, επηρεάζεται κυρίως η κεντρική όραση.
Διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια, αγγειακές αποφράξεις κ.λπ.Διαβητική αμφι/πάθεια είναι η προσβολή των μικρών (τριχοειδών) αγγειών του αμφιβληστροειδούς. Παρουσιάζεται σε διαβητικούς ασθενείς και προκαλείται από αλλοιώσεις των αγγείων του αμφιβληστροειδούς. Τα αγγεία αυτά στους διαβητικούς ασθενείς μπορεί να παρουσιάζουν διαρροή (μικρή αιμορραγία), μικροαποφράξεις με συνέπεια την ισχαιμία, και σε προχωρημένο στάδιο μπορεί να αναπτυχθούν παθολογικά νεοαγγεία στην επιφάνεια του Ο διαβήτης είναι μια συχνή νόσος που αφορά όλες τις ηλικίες και οφείλεται στην υψηλή συγκέντρωση του σακχάρου στο αίμα.Μια από τις συνέπειές της είναι και διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια, δηλ. η προσβολή του αμφιβληστροειδούς (του βυθού του ματιού), με την μορφή της αλλοίωσης των αγγείων. Δεν υπάρχουν συμπτώματα στα αρχικά στάδια ενώ αν δεν προληφθεί, διαγνωσθεί και αντιμετωπιστεί εγκαίρως, οι συνέπειες για την όρασή μας μπορεί να είναι πολύ σοβαρές. Η Διαβητική Αμφιβληστροειδοπάθεια αποτελεί μια από τις κυριώτερες αιτίες τύφλωσης. αμφιβληστροειδούς.
  • Αφαίρεση χαλαζίου, κύστεων, λιπωμάτων, θηλωμάτων κ.λπ.
Το χαλάζιο και η κριθή (κριθαράκι) είναι δυό πολύ συχνές φλεγμονές των αδένων των βλεφάρων για τις οποίες καταλήγουμε στον οφθαλμίατρο. Η έγκαιρη επίσκεψη στον ειδικό και η σωστή θεραπεία, μας αποτρέπουν από την ταλαιπωρία του πόνου και την πιθανή χειρουργική αφαίρεση για αισθητικούς λόγους αν παραμείνουν για καιρό χωρίς αντιμετώπιση.
εμφανίζονται σαν φλεγμονώδεις διογκώσεις του βλεφάρου.Το βλέφαρο έχει οίδημα, είναι κόκκινο ενώ πονάει έντονα ειδικά στην πίεση. Μπορούν να αφορούν το πάνω ή κάτω βλέφαρο, στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό του. Αν η φλεγμονή είναι μεγάλη, τότε το βλέφαρο τείνει να κλείσει ενώ το βάρος της κύστης που που δημιουργείται σε μεγάλα χαλάζια μπορεί να προκαλέσει και θολή όραση λόγω του αστιγματισμού που προκαλεί πιέζοντας τον κερατοειδή.