Χειρουργός Οφθαλμίατρος - Κατσαβάκη Μαρία
 
Προύσσης 16
Κολοκοτρώνη
162 32 Αθήνα, Βύρωνας
 
Τηλέφωνο: +302107645565
 
Κινητό : +306977695184
 
Φαξ: +302107645565
 
Ωράριο Λειτουργίας
 
 
Καθημερινά κατόπιν ραντεβού.
 
 
 
 

Παιδοφθαλμίατρος Κατσαβάκη Μαρία στην Αθήνα - Βύρωνας

 
Η χειρουργός οφθαλμίατρος Μαρία Κατσαβάκη, που εδρεύει στην Αθήνα-Βύρωνας, είναι ειδικευμένη στην παιδοφθαλμολογία.

Η πλούσια εμπειρία της σε σχετικά περιστατικά και η υψηλής πιστοποίησης ακαδημαϊκή της γνώση την καθιστούν ιδανική επιλογή για τις ακόλουθες περιπτώσεις:

 • Στραβισμός
 • Διαθλαστικό έλεγχο (Μυωπία - Υπερμετρωπία - Αστιγματισμός)
 • Αμβλυωπία («τεμπέλικο μάτι»)
 • Απόφραξη ρινοδακρυϊκού πόρου
 • Συγγενείς παθήσεις πρόσθιου ημιμορίου (βλέφαρα/κερατοειδής)
 • Συγγενείς παθήσεις αμφιβληστροειδούς και οπτικού νεύρου
 • Γενική Συμβουλευτική
 

Επεμβάσεις

 
 • Εγχείρηση καταρράκτη
  Ανάλογα με τα συμπτώματά σας, και σε άμεση συνεργασία με τον χειρουργό μας, θα αποφασίσετε ποιος είναι ο κατάλληλος χρόνος για να χειρουργηθείτε. Πριν την επέμβαση είναι απαραίτητος ένας πλήρης οφθαλμολογικός έλεγχος,
 • Ενδοϋαλοειδικες εγχύσεις:
  Ωχρά Κηλίδα:
  η εκφύλιση της Ωχράς Κηλίδας θεωρείται η κυριότερη αιτία σημαντικής μείωσης της όρασης σε ηλικιωμένα άτομα. Στις περισσότερες περιπτώσεις το αίτιο είναι άγνωστο. Ωστόσο, επειδή ο κύριος παράγοντας κινδύνου είναι η ηλικία, η πάθηση ονομάζεται Ηλικιακή Εκφύλιση της Ωχράς. Καθώς η πάθηση εξελίσσεται, μπορεί να περιορίσει σημαντικά την όραση και να δυσκολέψει το διάβασμα και άλλες καθημερινές δραστηριότητες. Σε προχωρημένα στάδια, επηρεάζεται κυρίως η κεντρική όραση.
Διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια, αγγειακές αποφράξεις κ.λπ.Διαβητική αμφι/πάθεια είναι η προσβολή των μικρών (τριχοειδών) αγγειών του αμφιβληστροειδούς. Παρουσιάζεται σε διαβητικούς ασθενείς και προκαλείται από αλλοιώσεις των αγγείων του αμφιβληστροειδούς. Τα αγγεία αυτά στους διαβητικούς ασθενείς μπορεί να παρουσιάζουν διαρροή (μικρή αιμορραγία), μικροαποφράξεις με συνέπεια την ισχαιμία, και σε προχωρημένο στάδιο μπορεί να αναπτυχθούν παθολογικά νεοαγγεία στην επιφάνεια του Ο διαβήτης είναι μια συχνή νόσος που αφορά όλες τις ηλικίες και οφείλεται στην υψηλή συγκέντρωση του σακχάρου στο αίμα.Μια από τις συνέπειές της είναι και διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια, δηλ. η προσβολή του αμφιβληστροειδούς (του βυθού του ματιού), με την μορφή της αλλοίωσης των αγγείων. Δεν υπάρχουν συμπτώματα στα αρχικά στάδια ενώ αν δεν προληφθεί, διαγνωσθεί και αντιμετωπιστεί εγκαίρως, οι συνέπειες για την όρασή μας μπορεί να είναι πολύ σοβαρές. Η Διαβητική Αμφιβληστροειδοπάθεια αποτελεί μια από τις κυριώτερες αιτίες τύφλωσης. αμφιβληστροειδούς.
 • Αφαίρεση χαλαζίου, κύστεων, λιπωμάτων, θηλωμάτων κ.λπ.
Το χαλάζιο και η κριθή (κριθαράκι) είναι δυό πολύ συχνές φλεγμονές των αδένων των βλεφάρων για τις οποίες καταλήγουμε στον οφθαλμίατρο. Η έγκαιρη επίσκεψη στον ειδικό και η σωστή θεραπεία, μας αποτρέπουν από την ταλαιπωρία του πόνου και την πιθανή χειρουργική αφαίρεση για αισθητικούς λόγους αν παραμείνουν για καιρό χωρίς αντιμετώπιση.
εμφανίζονται σαν φλεγμονώδεις διογκώσεις του βλεφάρου.Το βλέφαρο έχει οίδημα, είναι κόκκινο ενώ πονάει έντονα ειδικά στην πίεση. Μπορούν να αφορούν το πάνω ή κάτω βλέφαρο, στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό του. Αν η φλεγμονή είναι μεγάλη, τότε το βλέφαρο τείνει να κλείσει ενώ το βάρος της κύστης που που δημιουργείται σε μεγάλα χαλάζια μπορεί να προκαλέσει και θολή όραση λόγω του αστιγματισμού που προκαλεί πιέζοντας τον κερατοειδή.